Európske univerzitné hry 2016

V dňoch  11. – 15. júla 2016 sa v chorvátskom Záhrebe konali Európske univerzitné hry 2016. Slovenská výprava bola veľmi úspešná, pretože sa jej podarilo odtiaľ priniesť 5 zlatých, 2 strieborné a 4 bronzové medaile, a to zásluhou aj našich zvereniek. Z nášho klubu sa ich zúčastnili:

Dominika Kuchárová za Ekonomickú univerzitu v Bratislave,
Jaroslava Baňasová za Prešovskú univerzitu,
Marigona Mehmeti a Viktória Pillárová za Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

JARKA v kategórii kumite ženy -61 kg, kde štartovalo 26 pretekárok, v prvom kole prehrala s pretekárkou z Bosny a Hercegoviny 0:1.

GONA v kategórii  kumite ženy -55 kg, s počtom štartujúcich 17, mala prvé kolo voľné, v druhom kole prehrala s Nemkou 0:1.

DOMINIKA v kategórii kumite ženy -50 kg, v ktorej štartovalo 13 pretekárok, v prvom kole vyhrala s Angličankou 4:0, v druhom kole prehrala s Portugalčankou 1:3. V repasáži v prvom kole prehrala s Chorvátkou 1:3, a obsadila tak 7. miesto.

VIKTÓRIA v kategórii kumite ženy -68 kg, medzi 19 štartujúcimi, mala prvé kolo voľné, v druhom kole vyhrala s pretekárkou Bosny a Hercegoviny 7:3, v treťom kole prehrala so Španielkou 0:3. V repasáži v prvom kole prehrala s Angličankou na vlajky za stavu 4:4, a obsadila tak 7.miesto.

Marigona a Viktória zároveň nastúpili aj v rámci kumite družstva žien. V tomto družstve boli spolu so Zuzanou Schwartzovou a Zuzanou Kormošovou mimoriadne úspešné, keď sa spomedzi 15 družstiev prebojovali až na najvyššiu ZLATÚ priečku. V prvom kole vyhrali s družstvom z Turecka 2:1, v druhom kole vyhrali s družstvom Čiernej hory 2:1, v treťom kole v boji o postup do finále vyhrali s ďalším družstvom z Turecka 2:1. Vo finále vyhrali s ďalším naším družstvom Slovenskej republiky 2:0 a obsadili tak 1. miesto.

Zuzke Schwartzovej z KK UNION KOŠICE, sa podarilo vybojovať bronz aj v individuálnej kategórii kumite ženy -55 kg s počtom štartujúcich 17. Dovoľujeme si o tom informovať aj preto, že Zuzka spolu s Marigonou, Viktóriou a Jarkou sú absolventky športového Gymnázia, kde aj ako gymnazistky trénovali pod vedením nášho trénera Fera Kretoviča.

Srdečne GRATULUJEME !!! a ĎAKUJEME za vynikajúcu reprezentáciu !!!

Celkové výsledky reprezentantov SR a viac info na webe SZK

 

Nechajte svoj názor


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/c/9/c93d5ec6-3b03-41a4-ae27-3489a25759b9/kkk.sk/web/wp-content/themes/FreshLook/comments.php on line 60